Най-добрият баскетболист в Европа - Александър Везенков, направи равносметка на изминалия сезон. Спортист №1 на България за 2022 година използва социалните мрежи, за да благодари на съотборниците си в Олимпиакос и феновете на отбора. 

"Спомняйки си за този незабравим сезон, съм благодарен на съотборниците си, треньорите и цялата организация Олимпиакос, както и разбира се, на семейството ми за тяхната невероятна подкрепа. 

Също така на нашите изключителни фенове, чиято енергия и страст бяха движещата сила зад нашия успех. Борихме се заедно, печелихме и постигнахме страхотни неща. Освен това плакахме и вкусихме загубата, но тези моменти ни превърнаха в несломим екип. Станахме по-силни и по-решителни. Успехът е не само дестинацията, а пътуването на един отбор, който никога не се предава. Благодаря на всички", написа Везенков в Инстаграм. 

Бъдещето на българина е неясно, като е много по-вероятно той да продължи кариерата си в НБА, отколкото да остане в Олимпиакос. Договорът му с гранда от Пирея е до лятото на 2025 година, но има опция да бъде откупен от Сакраменто, който държи правата му за Лигата на извънземните, срещу 1.5 млн. евро.