"Приятелката ми беше тук за известно време, приятелите ми са тук, семейството ми ще идва пак. Опитват се да ми помогнат. Трудно е заради часовата разлика, но съм щастлив, защото имаме условията, можем да тренираме по всяко време, работим здраво. Всичко е супер тук". Това заяви крилото на Сакраменто Кингс Александър Везенков преди утрешния двубой с Финикс Сънс от редовния сезон на НБА.

Везенков говори пред медиите след последната тренировка на Кингс преди срещата във Финикс. "Последният мач беше различен, защото беше пряка елиминация (загуба от Пеликанс). За съжаление, загубихме и не сме във Вегас, а сме тук. Груповата фаза на турнира беше почти същото като редовния сезон, има малки разлики, като значението на точковото отношение, но иначе е същото. Трудно е да спечелиш, когато получиш 125 точки, трябва да бъдем по-физически в играта и да поправим нещата, която не направихме добре", каза българинът относно In-Season турнира.

"Финикс има много талантлив отбор, двама от най-добрите играчи в Лигата. За тях също е трудно, защото също загубиха в четвъртфиналите на турнира. Когато играеш веднага след тежка загуба, трябва да нагласиш мисленето си. Имахме две добри тренировки и сме готови да вземем победата. Опитвам се да играя в защита, не мисля, че съм ужасен. Опитвам се да разуча играчите и да свикна със скоростта, навиците на съперниците. Защитата е индивидуална, но и отборна, всеки трябва да помага на другите. През последните три мача не правихме основните и прости неща, така че трябва да оправим това. Никой не играе само защита или само атака, трябва да играеш и в двете фази и трябва да тренираш, за да можеш да го правиш", допълни Везенков.