Гръцкият тим Олимпиакос, с българския национал Александър Везенков в състава си, загуби като гост от Байерн Мюнхен с 68:74 в среща от петия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже и прекъсна серията си от три успеха.

Двубоят беше равностоен, но германците водеха в резултата от началото до края. Седем минути преди сирената Байерн имаше аванс от 11 точки при 68:57 и до края не позволи на гостите да стигнат до обрат.

Везенков се появи в игра като резерва в началото на втората част и се отличи със 7 точки, 5 борби и 1 асистенция за 20 минути на игрището. За Байерн Уейд Болдуин вкара 18 точки на бившия си тим, а 16 добави Владимир Лучич.

За Олимпиакос Костас Папаниколау реализира 13 точки. Отборът заема шесто място в класирането с баланс 3-2.

В испанското дерби от кръга Барселона победи Реал Мадрид със 79:72. Каталунците изиграха силно първо полувреме, след което водеха с 48:27, а през третата и четвъртата част намалиха оборотите и съперниците им успяха да скъсят изоставането си.

Кайл Курич беше най-резултатен за Барселона с 15 точки, 14 добави Брандън Дейвис, а 13 - Кори Хигинс. За Реал Трей Томкинс записа 14 точки и 7 борби, а с 13 точки завърши Алберто Абалде.

Байерн Мюнхен, Жалгирис и Барселона са начело в класирането с по 4 победи и 1 поражение.

Руският Химки загуби от гостуващия Макаби Тел Авив (Израел) с 87:89 след продължение и записа пето поредно поражение в турнира. Редовното време завърши 81:81.
За домакините най-полезен беше Алексей Швед с 32 точки и 11 асистенции, който направи дебют за сезона. За Макаби с 26 точки завърши Тайлър Дорси. Илайджа Брайънт вкара две тройки в добавеното време, а бившият играч на Рилски спортист Анджело Калояро се отличи с "дабъл-дабъл" - 15 точки и 10 борби.

Израелският гранд постигна втора победа и се изкачи на 12-о място в класирането, а Химки с пет загуби от пет мача е на последната 18-а позиция./БТА