Александър Везенков може и да играе средно по около 13 минути на мач, но въпреки това той има почти същия брой борби средно, колкото и титулярното крило на Сакраменто Кингс Харисън Барнс. Най-полезният играч в Евролигата овладява по 2.6 борби на двубой, докато Барнс е с по 2.8 за 29 минути, прекарани на терена. Тази интересна статистика бе публикувана от журналиста от CBS Sports Камерън Салерно, който предизвика дискусия в социалната мрежа “Twitter”.

Всеобщото мнение на феновете на Сакраменто е, че Барнс разочарова с изявите си през настоящия сезон и трябва да бъде изпратен на пейката. Старши треньорът на “кралете” Майк Браун обаче не смята да прави промени поне засега и до този момент бившият играч на Голдън Стейт Уориърс е стартирал в 41 двубоя на тима си, като записва средно по 10.6 точки, 2.8 борби и 1.3 асистенции.

Везенков пък регистрира средни показатели от 5.6 точки и 2.6 борби за около 13 минути, като е играл в 32 мача на Кингс. В последните си десет двубоя той се разписва с по 7.6 точки и 2.6 овладени топки за същото време на паркета.

Както е известно, Барнс бе един от играчите, които Сакраменто опита да трансферира през последните няколко седмици. Основните трансферни цели на “кралете” - Паскал Сиакам и Оу Джи Ануноби, обаче вече си имат нови отбори, като първият премина в Индиана Пейсърс, а вторият - в Ню Йорк Никс.