Александър Везенков и Олимпиакос поставиха успешно начало на новия сезон в елита на Гърция. Българинът и неговите съотборници триумфираха при визита си на Лаврио след 93:75. Крилото демонстрира своята класа и влезе в ролята на основно оръжие за победата на „червено-белите“, както и на реализатор №1.

Българският национал финишира с 25 точки, 9 борби и 2 асистенции за 21 минути, прекарани на паркета. Пред медиите в южната ни съседка той разкритикува представянето на тима от Пирея през първите три части от мача.

„Поздравления за Лаврио. В рамките на 32 минути домакините играха с енергия и страст. Липсва ни твърдост. Способни сме да отбележим 93 точки, особено в гръцкото първенство. Тук не става за подценяване на шампионата, отборите се подсилиха. Трябва да играем здраво от самото начало до края, да контролираме времето и да се концентрираме върху следващия мач. Нито една среща няма да е лесна, всички искат да победят Олимпиакос и Панатинайкос. Представянето ни през първите 30 минути беше недопустимо.“

„В атака намерихме нашия ритъм, но в защита загубихме борбата и някои единоборства, позволихме лесни кошове. Гладни сме, искаме да спечелим всички трофеи. Нека се концентрираме и още в мача срещу Жалгирис да покажем по-добро лице. Не сме отчуждени, изглеждахме несработени, но не трябваше да е така. Важното е да пазим нашето домакинско предимство и да печелим колкото се може повече мачове“, добави той.

„Имахме същия проблем и срещу Фенербахче, липсваше ни твърдост, както и това да се борим за топката. Трябва да работим върху сработването и разбирането на нашите роли. Трябва да се замислих върху представянето ни през първите 30 минути. Пак казвам, поздравявам Лаврио, но трябва да обърнем внимание на нашата игра, да бъдем честни и да продължим напред“, завърши Везенков./БГНЕС