Българската баскетболна суперзвезда - Александър Везенков, е получил официална оферта от Сакраменто Кингс, съобщава авторитетното издание Eurohoops. Предложението на "кралете" е за двугодишен договор със заплата от 7,5 млн. долара на година, като нетната печалба за Спортист №1 на България за 2022 година ще е 3.5 млн. долара на сезон. 

В същото време настоящият клуб на Везенков - Олимпиакос, прави всичко възможно да го задържи в редиците си и е дал последна оферта за договор за 4 години, като заплатата на баскетболиста ще е 2,5 млн. долара на сезон. 

Решението на Александър Везенков се очаква в следващите часове. 

Александър Везенков е желан от Сакраменто, който се сдоби с правата му след драфта в НБА през миналата година. Представители на „кралете“ наблюдаваха крилото през последния сезон по европейските терени, на които той блестеше с екипа на Олимпиакос.

Гръцкият гранд обаче също не се отказва лесно и иска да запази в състава си Александър Везенков. „С червено-белите“ 206-сантиметровият баскетболист участва на Финалната четворка в Евролигата в изминалите два сезона. През 2022/2023 той стана Реализатор №1 и MVP в турнира на богатите, като игра и финал в него.