Българската баскетболна звезда – Александър Везенков, изигра пореден силен мач за своя Олимпиакос, който обаче загуби със 79:87 точки (30:26, 17:19, 12:20, 20:22) в гостуването си на Цървена звезда в мач от 33-ия кръг на Евролигата. Това беше четвърта поредна загуба за гръцкиия тим срещу „звездашите“.

Везенков записа мало над 35 минути на паркета, като се отчете с 16 точки, 8 борби, 3 асистенции и коефициент на полезно действие 23. Добрата му игра обаче не беше достатъчна за гранда от Пирея, който след първата част загуби ритъма си и позволи на съперника да се възползва от всяка грешка.

БГНЕС / BGNES
20 снимки

Отличната игра на аржентинската звезда на „звездашите“ - Факундо Кампацо, даде импулс на домакините, които на почивката се оттеглиха с пасив от само 2 точки. Много добре изиграната трета четвърт всъщност се оказа и ключът към успеха на Цървена звезда. Въпреки че Олимпиакос успя да спечели двубоя в последните 10 минути, минималната разлика там от 2 точки се оказа крайно недостатъчна за победа в сметката на гръцкия тим.

Факундо Кампацо беше най-резултатен за Цървена звезда с 20 точки, Джон Холанд наниза 17. За Олимпиакос Томас Уолкъп завърши с 15 точки, а 13 добави Костас Слукас.

По този начин възпитаниците на Йоргос Барцокас не успяха да си подпечатат първото място в редовния сезон на най-комерсиалния клубен баскетболен турнир, въпреки че в момента са лидер в таблицата с баланс 23-10. Сръбският гранд пък е с 16 победи и 17 загуби в сметката си и без шансове за плейофите. В последния кръг от редовния сезон Олимпиакос приема Баскония и трябва да победи, за да е сигурен, че ще завърши като лидер в подреждането. докато Цървена звезда домакинства на Фенербахче.