Българският национал Александър Везенков сподели, че завръщане в Гърция за него през следващия сезон е възможно, но бъдещето му зависи първо от разговорите с Барселона, които му предстоят.

Везенков даде обширно интервю пред Sport24.gr, в което говори открито за изминалия сезон, за треньорите, с които е работил, както и за бъдещето си.

„Все още чувствам, че съм в началото на пътя. Вече натрупах опит, но имам още много да уча. Опитвам се да запомня всички уроци. Барселона е голям клуб и това е нещо, което се изживява всеки ден. Треньорските смени са трудни за всеки играч, но трябва да покажеш професионализъм и лоялност. Трябва да правиш каквото е необходимо, независимо от случващото се около теб”, сподели Везенков.

Националът не бе включен в състава на Барса за плейофите в испанската Лига Ендеса и сезонът за него приключи по-рано.

Александър Везенков, който има и гръцки паспорт, остави отлични впечатления в гръция шампионат с екипа на Арис преди трансфера му в Барселона.

„Тази година не играх много, но не мисля, че е пропиляна, тъй като ме направи много силен. Продължавам да работя. Със сигурност е трудно, но акцентирам върху положителните неща този сезон. Все още съм в началото на кариерата си и не трябва да позволявам тази година да ми се отрази психологически. Когато си на 20, 22, 23 години, нищо не е загубено, а само може да се учиш. Не съм спирал да работя и да опитвам да напредвам. Гледам към следващия сезон, който ще е много важен за мен. Тригодишният ми договор приключва през лятото и има опция за още една година. Когато сезонът за Барселона приключи ще седнем и ще видим какво мислят те и аз също. В добри отношения сме и мисля, че каквото и да се случи ще е в добър тон. Искам да докажа, че имам място на терена. Искам да помагам на отбора си, който и да е. Първо трябва да говоря с Барселона в края на сезона, в ума ми всички врати са отворени”, коментира още Александър Везенков пред гръцкото издание.