"Обичам баскетбола. Сърцето ми, целият ми живот са посветени на него", заяви българинът Александър Везенков в специално видео, което от най-престижния баскетболен турнир Евролига посветиха на него.

В интервюто Везенков говори за трудните моменти в кариерата си и за настоящия си клуб Олимпиакос, в който се представя доста успешно.

"Трудно е, защото в кариерата си до тук имах върхове и спадове. Всеки баскетболисти иска да играе повече и иска да играе добре. Когато получаваш по-малко минути, искаш да докажеш, че трябва да играеш повече. Трябва да си готов за възможността. Тренираш здраво, но шансът идва само веднъж или два пъти. Продължих да се развивам, да напредвам и дойде моментът, в който мога да допринеса за отбора колкото мога и искам", коментира българският национал.

26-годишният баскетболист разказа малко и за семейството си.

"Баща ми е бивш баскетболист. Играл е в България, Франция, Кипър и за националния отбор на България. Сестра ми също играеше баскетбол в колежа и в Кипър. Баскетболът е в семейството и аз исках да продължа този път", заяви Везенков.

"След последния ми сезон в Барселона беше трудно. Не всичко работеше по перфектен начин. Дори първата ми година в Олимпиакос не мина толкова добре, но не се отказах и продължих да се боря. Не исках да разочаровам себе си и хората около мен. Знам, че не във всеки мач можеш да играеш добре, но се опитвам да поддържам висок стандарт. Знам какво треньорът иска от мен и от какво се нуждае отборът. И в добрите, и в лошите моменти трябва да запазиш концентрация за това, което искаш да постигнеш. Целта ми е да постигна нещо голямо с Олимпиакос, а досега не съм го направил. Има много да постигане и за доказване", категоричен бе Александър Везенков, когото в Гърция наричат Саша.

"Саша е един от любимите ми играчи, защото живее за баскетбола.Тренира здраво, няма почивни дни през цялата година. Всеки ден тренира със същото отношение. Напълно заслужава това, което е постигнал до момента. Той е фантастичен играч", заяви старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.

Съотборникът на Везенков в гръцкия гранд Шакил МакКисик пък каза за него: "Саша е изключителен човек, особено извън терена. Ако се нуждая от нещо, той винаги ми помага. Забавляваме се много. Чувствам се най-комфортно с него, защото има голямо сърце. Още през миналия сезон, гледайки го на тренировки, си казах - този играч не пропуска. Определено е много талантлив баскетболист."

"Чувствам се благословен и благодарен, защото имах някои много трудни моменти, но се справих и съм благодарен на хората, които ми дадоха възможност да докажа какво мога. Обичам баскетбола, обсебен съм от него. Не казвам, че е лесно, но сърцето ми, животът ми са посветени на това", завърши Александър Везенков.