Най-добрият български баскетболист и MVP на миналогодишния редовен сезон в Евролигата Александър Везенков сподели впечатленията си след първия си мач в САЩ.

Везенков премина в Сакраменто Кингс през лятото, като в първия си мач – срещу Торонто Раптърс от предсезонната подготовка, стана топреализатор на калифорнийци с 12 точки, като добави 2 борби и 1 асистенция за едва 11 минути на паркета.

След мача в Канада Везенков каза: „Винаги е различно, когато играеш, отколкото когато го гледаш по телевизията. Това беше първият ни предсезонен мач, все още се опитваме да съберем парчетата заедно и да играем по-добре. Очевидно резултатът не беше най-добрият, но вярваме в процеса и трябва да подобрим много неща, за да бъдем готови за първия официален мач за сезона“.

„Темпото е различно (от Евролигата), малко е по-бързо. Това са две напълно различни игри. Всеки мач има своята красота“, допълни Саша Везенков.

„Работя всеки ден. Няма друг начин. Трябва да се изправиш пред нещата, трябва да ги предизвикаш, трябва да се провалиш и да преминеш през тях. Така че не очаквам от първия ден да бъда на 100%. Трябва да работя всеки ден, да остана фокусиран и да се опитам да помогна на отбора“, показа готовност за работа вторият българин в историята на НБА.

„Всеки, включително и аз, трябва да бъдем наистина солидни в отбранителната част. Трябва да започнем от там. Мисля, че това ще бъде нашата защитна идентичност, физиката“, допълни Александър Везенков.