Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков заяви, че индивидуалните награди носят мотивация, но най-важни са победите на отбора. Баскетболната Евролига посвети специално видео на Везенков, който прави най-добрия сезон в състезателната си кариера и със своя Олимпиакос се готви за плейофите в надпреварата.

"Индивидуалните награди са хубави, защото ти дават допълнителна мотивация и отплата за това, което правиш, но най-важното е отборът да се класира за Финалната четворка и да опитаме да стигнем до титлата", коментира българският национал.

"Мисля, че доста парчета се събраха заедно. Първо, увереността и доверието, което получавам от съотборниците и треньорския екип. Второ, отборът печели, защото да си в успешен отбор е винаги важно. Баскетболът е отборен спорт и победите са най-важни. В Евролигата има много добри баскетболисти, много суперзвезди. Да играя всяка седмица срещу такива баскетболисти е мотивация за мен", каза още Александър Везенков.

По повод старши треньора на Олимпиакос Йоргос Барцокас, определян като ключова фигура за успеха на Везенков, баскетболистът заяви: "Работих с Йоргос Барцокас в Барселона, а сега и тук в Олимпиакос в най-добрите ми години. Той е треньор, който дава свобода на играчите си, оставя те да играеш с инстинкта си, което дава много възможности да бъдем на добро ниво всяка вечер. Мисля, че показахме постоянство през цялата година и хубав баскетбол. Трябва да останем така до края, защото това е най-важният момент – плейофите, а после и Финалната четворка. Няма значение дали сме завършили първи или втори, защото плейофите са битка друго ниво и трябва да сме готови."

Тази вечер за Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос предстои старт на четвъртфиналните плейофи и в гръцкото първенство, където тимът ще има за съперник Арис. /БТА