Александър Везенков и неговият Олимпиакос са шампиони на Гърция за втори пореден и общо 14-и път в своята история. "Червено-белите" спечелиха финалната серия с вечния си съперник Панатинайкос с 3-1 победи, след като четвъртият двубой бе прекъснат при резултат 63:35 в полза на Везенков и компания с оставащи 2:46 до края на третата четвърт, когато феновете на "детелините" полудяха и започнаха да хвърлят бутилки, факли и бомбички по скамейката на Олимпиакос.

Вследствие на това гостите бяха прибрани в съблекалнята, а двубоят бе прекратен за повече от час - период, в който привържениците на домакините нахлуха на паркета и продължаваха да демонстрират невъздържаното си поведение, чупейки седалките в спортното съоръжение.

Така Олимпиакос продължава доминацията си в гръцкия баскетболен опит с втората си поредна шампионска титла, след като и през миналия сезон "червено-белите" триумфираха със златото, и то още по-категорично във финалната серия с ПАО, спечелена с 3-1.

По този начин възпитаниците на Йоргос Барцокас прибавиха 14-а титла във витрината си и маркираха първия си требъл през новия век, след като по-рано през сезона грабнаха както Суперкупата, така и Купата на Гърция. Освен това Олимпиакос спечели и сребърните медали в Евролигата, след като на финала остстъпи драматично на Реал Мадрид със само една точка. 

Александър Везенков бе сред най-добрите за колоса от Пирея до прекъсването на срещата, като българският национал постигна 11 точки, 5 борби, 2 асистенции и 1 чадър за 21 минути на паркета. При стрелбата си лидерът на "червено-белите" бе 5/11 от игра.