Звездата на Олимпиакос Александър Везенков изигра поредния си страхотен мач в Евролигата при победата със 74:72 над Жалгирис като гост. Българинът донесе успеха на своя отбор с точна стрелба в последните секунди на срещата. Той завърши с 25 точки в актива си и беше най-резултатен за гръцкия гранд. 

“В първите 30 минути просто се опитвахме да лимитираме нападението на Жалгирис, който винаги играе агресивно и на върха на възможностите си в своята зала, в която имаха баланс от 10-3. Поздравявам техния треньор, играчите и феновете им. В последните минути се стигна до някои ключови стрелби и добри решения в защита. Имахме голяма преднина в рамките на 12-14 точки, но след това си загубихме умовете. Такива неща се получават в баскетбола. Ако искаме да бъдем отбор на шампионско ниво, не можем да си позволим подобна серия за противника.

 

Чувствах се уверен за последната си стрелба. Треньорът и момчетата вярваха в мен и аз имах самочувствието, че ще отбележа. Като изстрелях топката ми се виждаше малко къса стрелба, но в крайна сметка всичко завърши добре. Не искахме да получим тройка в последното им нападение. Всички момчета свършиха добра работа. Сега ни предстоят още пет “финала” до края на редовния сезон, така че трябва да продължим да се борим”, заяви Везенков.