Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос допуснаха първото си домакинско поражение в Евролигата през настоящия сезон. След серия от 9 поредни успеха в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея възпитаниците на старши треньора Йоргос Барцокас инкасираха изключително неприятно поражение със 72:76 (21:22, 15:15, 16:19, 20:20) от Цървена звезда в двубой от 23-ия кръг на най-силния клубен европейски турнир. Това е трета поредна загуба за българския национал и отбора му, която ги оставя извън топ 4 във временното класиране.

Везенков най-сетне излезе от дупката, в която бе попаднал в последните два мача срещу Фенербахче и Макаби Тел Авив, в които не успя да прескочи двуцифрения точков актив. Тази вечер 26-годишният българин бе най-резултатен за "червено-белите" със своите 20 точки, 8 борби и 2 откраднати топки за 32 минути на паркета. При стрелбата си крилото бе 3/6 от зоната за две точки, 4/7 от тройката и 2/2 от наказателната линия, за да оформи най-високия коефициент на полезно действие от всички играчи на паркета с 24.

Домакините бяха и в понамалена ротация, тъй като срещата пропуснаха Костас Папаниколау, Йоргос Принтезис и Шакийл МакКисик.

"Звездашите" пък прекъснаха негативната си серия от три поредни поражения и регистрираха важна победа в борбата си да попаднат в битката за плейофите при настъпващата решителна част от сезона. Днес баскетболистите на Деян Радонич показаха обичайното си лице в дефанзивен план със страхотни изяви в тази фаза от играта, а в нападение предпочитаха да насочват атаките си в подкошието, завършвайки двубоя с 25/48 успешни стрелби от зоната за две точки. От другата страна изстрелите на Олимпиакос от тройката се превърнаха в "ахилесова пета", тъй като грандът от Пирея вкара само 7 от общо 27-те си шута отдалеч.