„Ще докажа, че мога да играя за Барселона”. Думите са на най-добрия български баскетболист в момента Александър Везенков, а ги напомня престижното испанско издание Sport.es в статия, посветена на родния национал.

Това намерение вече се потвърждава с факти, пише испанската медия. Без съмнение една от малкото позитивни новини от баскетболния Барселона е развитието в представянето на българина, който блести в своя собствена светлина.

Александър Везенков се присъедини към Барса от Арис през лятото на 2015-а година. В Гърция още на 19 години, българинът бе обявен на Най-полезен в шампионата, а това го постави на радара на големите клубове в Европа.

Пак наредиха Везенков сред възможностите за Драфта на НБА

Александър Везенков с личен рекорд с екипа на Барса

Нови предизвикателства за българите в Евролигата

През миналия сезон той трудно влизаше в ротацията на Шави Паскуал. „Страдах всеки път, когато не играех. Мислех какво и как да подобря”, сподели баскетболистът в интервю за Solobasket.

Но във втората година в Барселона, съмненията са част от миналото. Везенков определено потвърждава, че го чака брилянтно бъдеще. Баскетболистът удвои постиженията си като показатели през сезона и се бори за това да се превърне в основен играч на отбора.

Статистика на показателите на Везенков вижте ТУК

Играе с очевиден глад за успех в отбор, на който сякаш на моменти му липсва амбиция, пише още Sport.es.

Александър Везенков и компания зарадваха малчугани