Страхотната игра Александър Везенков за Олимпиакос в Евролигата предизвика вълна от суперлативи за българската баскетболна звезда в Гърция. 
Снощи Олимпиакос победи в Берлин немския Алба с 84:80 в мач от 30-ия кръг на Евролигата. В мача 206-сантиметровото крило Везенков счупи четири лични рекорда, завършвайки с феноменален дабъл-дабъл – 31 точки, 10 борби, 3 откраднати топки, 1 чадър и коефициент 41. Изумителната игра на българския национал „подлуди“ гръцките медии, които признаха класата му.
 
"Оставането на Везенков в Олимпиакос не беше победа, а триумф. Триумф за Олимпиакос и за самия играч, който търпеливо чакаше шанса си да блесне. Снощи той счупи четири индивидуални рекорда (точки, точна стрелба от далечно разстояние, откраднати топки, коефициент на полезно действие), направи невероятна статистика и доказа, че пет месеца преди 26-ия си рожден ден, е в елита на реализаторите в Евролигата. Не защото вкара 31 точки и реализира дабъл-дабъл с десет борби, нито пък заради  коефициентът му на полезно действие - 41. 
 
Везенков е в елита, защото има непреодолима увереност и  решителност, упорит е, говори с околните и се държи като лидер, той е страхотен професионалист и впечатляващо земен човек, който се грижи за отбора, а не за собствената си статистика", пише sport24.gr.