Отборът на Олимпиакос посреща Монако в Гърция в сряда вечер в пети мач от четвъртфиналните плейофи в Евролигата по баскетбол за мъже. Резултатът в серията е равен 2:2 успеха и победителят ще се класира за Финалната четворка на турнира в Белград (Сърбия) по-късно този месец.

„Първо, искам да кажа, че трябва да сме щастливи от направеното до момента през сезона. Сега ни очаква много труден мач, но ние сме домакини и имаме голям потенциал, така че вярвам в успеха“, коментира старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас на пресконференция преди срещата с Монако утре.

„Домакинството има своята роля, но ние допуснахме една загуба в Гърция и спечелихме един мач в Монако. Лично аз съм доволен от прогреса ни в Европа. Би било фантастично да стигнем до Финалната четворка, но при всички случаи съм доволен от усилията, които играчите положиха през годината“, каза още Барцокас.

Старши треньорът на Монако Саша Обрадович смята, че напрежението вече  е по-голямо в лагера на Олимпиакос.

„До момента спечелихме един мач от серията в Гърция, но петата среща е различна. Ако някой отбор иска да победи Олимпиакос като гост, не е достатъчно да покаже само енергия, а сърце и търпение. Съперникът ни притежава по-голям опит в големите мачове, но ние знаем какво ни чака“, заяви Обрадович.