Коледните и новогодишни празници в най-силната баскетболна лига в света – НБА, обичайно са свързани с куп мачове и страхотни емоции. Тази година ще бъде още по-специална, след като ще има и българско участие в лицето на Александър Везенков.

Спортист №1 на България за 2022-а година и неговият Сакраменто Кингс гостуват на един от по-слабите отбори през този сезон Портланд Трейл Блейзърс. Срещата в „Мода Сентър“ стартира в 05:00 часа сутринта на 27 декември, сряда.

В последния си мач „кралете“ загубиха домакинството си на Минетоста Тимбъруулвс с 98:110 точки и сега ще направят всичко по силите си, за да се върнат на победния път. Везенков записа осем минути в срещата срещу „вълците“, но не успя да се отчете с кош, като спечели само една борба. След двубоя Сакраменто запази четвъртата си позиция в Източната конференция с актив от 17 успеха и 11 поражения.

Противникът в сряда сутрин обаче предразполага треньорът на „кралете“ Майк Браун да предприеме ротации и е много вероятно да видим Саша на паркета за повече време в Портланд. Тимът на Чонси Билъпс заема предпоследната 14-а позиция на Запад с баланс от едва седем победи срещу 21 загуби. Сред най-опасните играчи на отбора са Джереми Грант, Шейдън Шарп и Деандре Ейтън.

През тази кампания двата отбора вече се срещнаха един срещу друг през ноември, когато Кингс надделя със 121:118 точки у дома. Тогава Везенков не записа минути за своя тим.