Гардът на Олимпиакос Костас Слукас се превърна в герой за своя отбор при победата с 87:85 след продължения над Анадолу Ефес в Евролигата. Гръцкият плеймейкър вкара тройка с изтичането на времето, за да донесе успеха на тима. Сблъсъкът бе от 26-ия кръг на турнира и предложи редица драматични моменти.

Българският национал Александър Везенков също бе на висота и бе сред ключовите играчи в селекцията на Йоргос Барцокас. Крилото завърши с 16 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка.

Първата четвърт премина изцяло под диктовката на домакините, които дръпнаха с 26:17 след 10 минути игра, а Везенков се развихри още в началото на мача и вкара 8 точки. Шампионите обаче бързо се върнаха в срещата и на полувремето смъкнаха изоставането си само на точка 42:41.

БГНЕС
17 снимки

През второто полувреме срещата беше изключително равностойна. Секунди преди края Олимпиакос водеше със 75:73, но след отличен пробив на Василие Мицич резултатът беше изравнен и така двубоят влезе в продължения.

В тях Шейн Ларкин изведе Анадолу Ефес напред в резултата при 82:85 и минута до края. Тайлър Дорси успя да върне две точки, след което Мицич пропусна. Последната атака в мача беше за Олимпиакос и Слукас взриви залата с тройка в последната секунда за крайното 87:85.

Героят за гръцкия гранд се отличи с общо 23 точки, а Тайлър Дорис добави още 19. Мустафа Фал остана с 10 точки.

За Анадолу Ефес Василие Мицич вкара 12 точки и направи 13 асистенции. Най-резултатен с 14 точки беше Тибор Плайс, а Родриг Бюбоа остана с 13 точки. Шейн Ларкин беше под нивото си и вкара едва 11 точки. С толкова остана и Адриен Морман.

Така Олимпиакос се завръща на четвъртото място във временното класиране с баланс от 14 победи и 9 загуби. Анадолу Ефес е 9-и с 12 победи и 12 поражения.