В изключително зрелищен двубой от испанското баскетболно първенство Уникаха победи Барселона с 95:89 след продължение.

Срещата предложи невероятни емоции и обрати, а с чудесни изяви, особено в последната четвърт, се прояви българският състезател на Барселона Александър Везенков.

Той записа 17 минути на паркета, влизайки като резерва като в тях се отчете с 10 точки (1/1 от тройката, 2/2 от зоната за две точки и 3/4 от фаула).

Мачът започна лошо за Барса, а и за Везенков, който натрупа няколко фаула и грешки в началото на срещата. На почивката пък Уникаха водеше със 7 точки.

Каталунците обаче взеха инициативата през второто полувреме и в последните минути, с огромната помощ на Везенков, успяха да натрупат преднина.

36 секунди преди края тройка на Везенков направи резултата 76:72 и изглеждаше, че Барса ще стигне до победата. Няколко секунди по-късно Везенков направи и важно нарушение, което бе негово пето и така той трябваше да напусне игра.

Няколко секунди преди финалната сирена Барса имаше аванс от 3 точки, когато необмислен фаул на границата на трите точки даде възможност на Кайл Фог да стреля три пъти от линията при оставащи 0,1 секунди. Фог издържа на напрежението, реализира и трите изстрела и вкара мача в продължение.

В него Уникаха бе на гребена на вълната и в крайна сметка стигна до успеха след 95:89.

Най-резултатен в мача бе Кайл Фог с 29 точки, а 13 за Уникаха добави Деян Мусли. За Барса общо петима баскетболисти реализираха двуцифрен брой точки. С 20 точки се отчете Петери Копонен, 14 реализира Тайрис Райс, 12 Брад Олесон, 11 Анте Томич и 10 Везенков.