Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс и беше сред най-добрите резултатните играчи на отбора си при тежката домакинска загуба със 100:133 от Ню Орлиънс Пеликанс. Той престоя на паркета общо 20:38 минути, в които се отличи с 11 точки и две борби. 
 
След като пропусна три поредни мача, 28-годишният българин изигра първия си двубой от 1 януари насам и този път получи доста време за изява от страна на треньора Майк Браун. Везенков за първи път се появи в игра в началото на втората четвърт, когато в рамките на една минута реализира пет точки. Българският национал отново беше използван предимно в петица от по-ниски играчи, а това позволи на Ню Орлийнс да спечели битката под коша, тъй като в тези моменти залагаше на стартовия си състав.

Домакините започнаха отчайващо и още в началото се стигна до двуцифрена разлика в полза на гостите - 16:30. Минута и половина преди края на първата част на паркета се появи и Александър Везенков, който веднага вкара тройка, а след това намали резултата до 21:30. Въпреки доброто си включване, българинът бързо бе заменен от Крис Дуарте. Първата четвърт пък завърши с преднина на Ню Орлиънс от 33:21.
Българинът получи нов шанс в началото на втората четвърт. Този път обаче опитът му от тройката бе неуспешен, но пък завърши с кош следващата бърза атака на "кралете". Гостите обаче продължаваха да са безпощадни в атака и успяха да дръпнат с цели 22 точки за 45:23. Този път Везенков се задържа доста по-дълго на терена и се отчете с още две точки след пресечка и стрелба отблизо след пас на Сабонис. След това обаче пропусна третата си стрелба от тройката, а малко по-късно бе заменен. В този момент обаче българинът бе най-резултатният играч на своя отбор със своите 9 точки.

Големият проблем за Кингс обаче продължаваше да е стрелбата от тройката, която бе под 30%. Пеликанс пък продължаваха да наказват всяка грешка и стигнаха до убийствената преднина от 70:41, а на полувремето преднината им леко бе стопена до 72:47.

Гостите започнаха по-колебливо третата четвърт и това позволи на Сакраменто леко да стопи изоставането си. Това обаче бе за кратко и Ню Орлиънс бързо отново дръпна с почти 30 точки до 82:54. След това и Везенков получи нов шанс, но и неговата стрелба за три точки продължаваше да не върви, като пропусна и четвъртия си опит със сирената. Пеликанс се забавляваха и в един момент стигнаха и до 40 точки разлика - 99:59. Българинът пропусна нов опит за стрелба за тройката, но след това отбеляза 11-ата си точка, довкарвайко отскочила топка под коша след стрелба на ДжаВейл МакГий.

В един момент Майк Браун извади всичките си титуляри, давайки шанс на играчи, които по-рядко влизат в игра. Това обаче не промени особено положението на домакините, които допуснаха тежка загуба - 100:133.


Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл 17 точки и 10 асистенции за „кралете“. Кевин Хъртър също вкара 17 точки. Киън Елис наниза 13 точки. Само тримата завършиха с по-голям точков актив от Везенков.

Си Джей Маккалъм блесна с 30 точки за Ню Орлийнс. Брендън Инграм и Йонас Валачунас добавиха по 15, като литовецът добави и 12 борби в актива си. Дайсън Дениълс завърши с 14 точки.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е на 10 януари (сряда), когато от 2:00 часа през нощта българско време гостува на Детройт Пистънс. На следващия ден „кралете“ ще направят визита Шарлът Хорнетс. Това са първите два мача от пет поредни гостувания на Александър Везенков и съотборниците му.