Сакраменто Кингс без българската звезда Александър Везенков в състава си бе разгромен като гост от Ню Орлиънс Пеликанс с 93:129 точки (31:29, 22:37, 16:34, 24:29) в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА), като по този начин пропуснаха да запишат седма поредна победа за първи път от 2003-а година насам.

Българският национал не попадна нито в стартовата петица, нито на пейката заради изкълчване в палеца на лявата ръка, което получи при чадъра, който направи 24 часа по-рано при победата над Далас Маверикс.

„Кралете“ изиграха добра първа четвърт, когато изоставаха с 4:15, но съумяха да стопят сериозната разлика и дори се оттеглиха в края на частта с аванс от две точки при 29:31. След това обаче нещата за тима на Майк Браун се влошиха, като на полувремето тимът от Калифорния изостана с цели 13 точки при 22:37. В третата четвърт положението стана още по-тежко, като съотборниците на Везенков реализираха едва 16 точки, а в един момент играчите на Ню Йорк Пеликанс дори дръпнаха с аванс от 40 пункта, което до края на мача се повтаряше на няколко пъти. В заключителната четвърт „кралете“ опитаха да намалят аванса, но отново отстъпваха значително и „пеликаните“ затвориха последната четвърта част с 29:24 и общо 36 точки аванс в общия резултат.

Снимки: БТА / BTA
42 снимки

Най-резултатен в срещата бе Брeндън Инграм с 31 точки от отбора на победителите, като той се отличи още с 4 борби и 3 асистенции. Зион Уилямсън добави 26 точки, 3 борби и 5 асистенции. Добро представяне за „пеликаните“ направи още литовецът Йонас Валанчунас, който завърши срещата с „дабъл-дабъл“ - 10 точки, 13 борби и 7 асистенции.

За Сакраменто най-резултатен бе Харисън Барнс, който направи 16 точки и 4 борби, а Де’Аарън Фокс се отчете с 14 точки и 2 борби. За „кралете“ с „дабъл-дабъл“ също се отличи литовец - Домантас Сабонис, който приключи срещата с 10 точки, 10 борби и 8 асистенции.

Въпреки това поражение Сакраменто остава с положителен баланс от 8 победи и 5 загуби на четвъртата позиция в Западната конференция. Ню Орлиънс има равен брой успехи и поражения - по 7 и заема деветото място на Запад. Следващият мач за „кралете“ е отново срещу „пеликаните“ в Ню Орлиънс на 23.11 (четвъртък) от 03:00 часа българско време.