Отборът на Олимпиакос с българския национал Александър Везенков допусна първо поражение през настоящия сезон в Евролигата. “Червено-белите” изиграха слаб мач и логично допуснаха загуба от Монако със 74:81 (16:17, 21:16, 14:23, 23:25) при домакинството си в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея. Срещата бе първа от програмата на петия кръг в най-силния клубен европейски турнир. 

Така тимът на Олимпиакос остава на втората позиция във временното класиране на надпреварата с баланс от 4-1, като единственият непобеден отбор до момента е този на Фенербахче, който е на върха с 4-0. Монако пък продължава отличния си старт на кампанията и се изкачва до третото място в таблицата със същия актив с този на Олимпиакос - 4-1.

Александър Везенков отново бе сред най-добрите за гръцкия гранд, като звездата на родния баскетбол завърши срещата с 13 точки, 7 борби, 1 асистенция, 1 открадната топка и 1 чадър за 28 минути на терена като титуляр. Българинът обаче не получи нито глътка въздух в нападение и движението му по терена бе зорко охранявано от топзащитника на монегаските Джон Браун, като в крайна сметка Везенков стреля само 1/3 от зоната за две точки, както и 3/6 от тройката и 2/3 от наказателната линия. 

Иначе мачът бе изключително равностоен, като една силна серия в полза на гостите от Монако реши крайния му изход. В края на третата четвърт и началото на последния период възпитаниците на Саша Обрадович се възползваха от нетипичните грешки на своя съперник, като заедно с някои късметлийски стрелби с табло и изпросване на наказателни удари разликата достигна цели 12 точки при 56:68. Олимпиакос опита да отвърне на удара стопи изоставането си наполовина при 66:72, но Ели Окобо и компания подходиха с хладнокръвие до финалната сирена и записаха четвъртия си успех за сезона след 76:81. 

Окобо завърши с 23 точки и 4 асистенции за победата на клуба от Княжеството. Майк Джеймс се отличи с 20 точки, 6 борби и 5 завършващи подавания, а Джордан Лойд реализира 10 точки.

Най-резултатен за Олимпиакос бе Шакийл МакКисик с 15 точки. Костас Слукас добави още 10 точки и 8 асистенции, а Томас Уолкъп също финишира с 10 точки.