Треньорът на Жалгирис Каунас Андреа Тринкиери се заяде с българската суперзвезда в Евролигата Александър Везенков. Повод за това стана големият брой наказателни удари, които нашето момче изпълни в мача между литовците и Олимпиакос на гръцка земя. Грандът от Пирея спечели със 74:68, а Везенков бе определен за най-полезен играч в двубоя (MVP). Българското крило вкара 17 точки, като 11 от тях дойдоха от линията за наказателни удари. Там Везенков бе 11 от 13. Той добави и 11 борби в мача.

"Везенков започна с 10 изпълнения от фауллинията. Имах усещането, че всеки път, когато погледнеше съдиите, той получаваше нарушения. Много е трудно, когато се изправиш срещу отбор, който получава 43 наказателни удара", възнегодува италианският специалист.

След два изиграни кръга Олимпиакос е 12-и в класирането (от 18 отбора) с победа и загуба. На старта Везенков и компания трябваше да преклонят глави пред Фенербахче в Истанбул. Именно Фенербахче е един от четирите тима с по две победи от две срещи дотук, докато Жалгирис е с победа и загуба, също като Олимпиакос.

Междувременно стана ясно, че Везенков е избран и за MVP на целия кръг, като дели тази награда с Нийл Сако от АСВЕЛ.