Баскетболният Олимпиакос стигна до трета поредна победа, след като тази вечер надделянад Панатинайкос в горещото гръцко дерби от 17-ия кръг на Евролигата с крайното 84:65 (25:18, 20:14, 9:19, 30:14).

Звездата на „червено-белите“ Александър Везенков отново беше сред най-добрите за своя тим, след като завърши срещата с 14 точки, 5 борби и 4 асистенции за 33 минути на паркета. Везенков стреля 2/4 от зоната за две точки, 3/4 от тройката и 1/1 от наказателната линия, като си подели най-високия коефциент на полезно действие в състава на Олимпиакос с Костас Слукас. Двамата бяха най-полезни за Олимпиакос с по 21 КПД.

Пирейци диктуваха темпото почти през целия мач, като допуснаха съперника да се доблжи на само три точки в края на третата част. Възпитаниците на Йоргос Барцокас поведоха с 13 точки на полувремето при 45:32, но срещнаха огромни проблеми с играта си в офанзивен план в третата част, в която вкараха само 9 точки.

В последната четвърт Шакийл МакКисик реализира 10 от първите 14 точки за Олимпикос. Четири поредни точки на Александър Везенков пък затвърдиха преднината на „червено-белите“, а веднага след него Тайлър Дорси и Костас Слукас (след асистенция на Везенков) потвърдиха успеха на гостите.

Шакийл МакКисик и Тайлър Дорси бяха най-резултатни за победата на Олимпиакос, като двамата американци нанизаха по 18 точки. Костас Слукас прибави 16 точки и 6 асистенции от пейката, а Александър Везенков остана с 14 точки, 5 борби и 3 асистенции.

Неманя Недович отново беше над всички за Панатинайкос в дербито, но неговите 17 точки и 7 асистенции не стигнаха на „детелините“. Йоргос Папаянис пък се отчете с 14 точки, 11 борби и 5 чадъра.

БГНЕС
15 снимки

По този начин Олимпиакос запази третата си позиция, като гърците имат актив от 12 победи и 5 загуби срещу 11-6 за Зенит, които са четвърти. Панатинайкос пък продължава с много слабото си представяне и е предпоследен с едва 4 успеха и 13 поражения.

В последния си мач за годината Александър Везенков и компания посрещат ЦСКА Москва следващата седмица, докато Панатинайкос излиза в битка на дъното срещу последния Жалгирис.