Сакраменто Кингс и Александър Везенков се изправят срещу Лос Анджелис Клипърс почти 24 часа след знаменития обрат над Голдън Стейт Уориърс. "Кралете" се наложиха драматично със 124:123 над "Воините", след като изоставаха с 24 точки в хода на срещата, а в основната на завръщането им беше българското крило. 

Двубоят в "Golden 1 Center" е в четвъртък, 30 ноември, от 05:00 часа българско време и ще се предава пряко по DIEMA SPORT 3. 

Везенков изигра най-силния си мач в НБА срещу Голдън Стейт. Крилото беше на паркета в последните 15 минути от срещата, като записа 8 точки, 3 борби, 1 асистенция и 2 чадъра. Сега срещу него и Кингс се изправят звездите на Лос Анджелис Клипърс. 

След привличането на Джеймс Хардън "ножиците" са един от основните фаворити за спечелване на титлата в лигата. Тимът на Тайрън Лу се сработва с всеки изминал мач, а Пол Джордж и Кауай Ленърд навлизат във форма. 

Преди предстоящата среща Сакраменто заема шесто място във временното класиране на Западната конференция с баланс 10-6. ЛА Клипърс е 11-и с баланс 7-9.