Олимпиакос и Александър Везенков продължават невероятната си домакинска серия в Евролигата. Грандът от Пирея не знае какво е загуба на домашна сцена, след като снощи разби Байерн Мюнхен с 83:60. Успехът на гръцкия тим дойде по неочаквано лесен начин, тъй като баварците се намират в добра форма и очакванията бяха за оспорван мач. 

Срещата беше от 15-ия кръг на най-престижния клубен турнир. 

БГНЕС
20 снимки

Везенков отново изигра страхотен мач за "червено-белите". Най-добрият български баскетболист остана на паркета 27 минути, в които се отчете с 16 точки, 9 борби и 1 асистенция. Той бе 5/6 при стрелбата за две точки и 1/2 от тройката, както и 3/3 от наказателната линия. Така с коефициент на полезно действие от 24 стана най-добър в срещата. Крилото наниза 9 от 16-те си точки още в първата четвърт. 

Именно тогава Олимпиакос до голяма степен предреши изхода на срещата, след като натрупа аванс от 16 точки - 26:10. До края на мача възпитаниците на Йоргос Барцокас поддържаха аванса си и не позволиха на германския тим да намали пасива си. 

Силен мач за победителите изигра Йоргос Ларенцакис, който завърши с 15 точки. Още 13 точки добави Томас Уолкъп, а с 10 завърши Тайлър Дорси. 

За Байерн най-резултатен беше Огъстин Ръбит с 10 точки, а по 9 добавиха Отело Хънтър и ДеШон Томас. 

Олимпиакос заема трето място във временното класиране на Евролигата с 10 победи и 5 поражения. Байерн е 10-и с 7 успеха и 8 загуби.