Баскетболната ни звезда Александър Везенков и неговия Сакраменто Кингс допуснаха ново тежко поражение в гостуването си на Хюстън Рокетс и отстъпиха с 97:122 точки (22:32, 20:35, 18:30, 37725) в среща от редовния сезон на НБА. Везенков записа общо 11:37 минути на паркета, като се отчете със само две точки и една асистенция.

Преди няколко дни „кралете“ загубиха отново в Тексас със 89:107, а тази нощ нещата не бяха много по-различни. Майк Браун и неговият отбор бяха без голямата си звезда Ди'Аарън Фокс, а след това поражение Сакраменто навлезе в много неприятна серия от три поредни поражения и се смъкна до 13-то място в Западната конференция, като остава с две победи и четири загуби в шест мача. Хюстън е с баланс 3-3 и се изкачи до осмата позиция на запад.

Снимки: БТА / BTA
20 снимки

Везенков се появи за първи път в игра в средата на първата четвърт. До края на периода той опита две стрелби от далечна дистанция, но не сполучи, а „кралете“ изостанаха с 10 точки - 22:32. Българинът влезе четири минути преди края на втората част, но бързо беше заменен, а почивката дойде при 67:42 в полза на Хюстън след тройка със сирената на Фред ВанВлийт.

Две минути след началото на третата четвърт разликата набъбна до 31 точки. Александър Везенков се завърна на паркета и за трети път не успя да реализира от далечна дистанция. Малко по-късно българинът даде отличен пас към ДжаВейл МакГий, който пропусна под самия кош. В последните секунди от частта Везенков беше намерен на добра позиция от Малик Монк и отбеляза първите си точки в двубоя. MVP на Евролигата за миналия сезон остана в игра и за началото на заключителната четвърт. Негова асистенция позволи на МакГий да направи актива си двуцифрен, след което българинът отново бе заменен и не се появи до края на срещата.

Снимки: Gulliver/GettyImages
47 снимки

Най-резултатен за Хюстън стана Джейлън Грийн с 23 точки, а Шенгюн добави 17 и остана на две борби от „трипъл-дабъл“. За Сакраменто 15 точки вкара Кион Елис, с 13 се отчете Кевин Хъртър, а Кийгън Мъри завърши с 12.

„Кралете“ ще се опитат да се върнат на победния път в следващия мач, когато приемат у дома Портланд Трейл Блейзърс на 9 ноември.