Отборът на Олимпиакос загуби от Армани Олимпия Милано с 62:83 (17:20, 15:15, 14:26, 16:22) като гост в Италия в среща от 26-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. Гръцкият състав прекъсна серията си от седем поредни победи и записа осмо поражение от 26 изиграни мача, но остава в челото на класирането заедно с испанския Реал Мадрид, който е с актив 18-7 и мач по-малко. За италианския тим, който заема позиция, успехът бе четвърти пореден и общо десети.

Българинът Александър Везенков завърши с 10 точки, 6 борби и 2 асистенции за 30 минути на терена. Той реализира две от петте си стрелби от далечна дистанция и вкара веднъж от двата си опита за 2 точки, добавяйки и два точни наказателни удара.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от влаковата катастрофа в Гърция.

Двата състава изиграха равностойно и не особено резултатно първо полувреме, като Олимпиакос изоставаше с 32:35 на почивката. През следващите 20 минути домакините доминираха и се възползваха от зачестилите грешки на гръцкия гранд. Те започнаха второто полувреме със серия от 12:2, донесла им аванс от 47:34 в средата на третата част, а преди последната четвърт Армани Олимпия Милано водеше с 61:46. До края съставът на старши треньора Еторе Месина контролираше двубоя, разликата достигна 20 точки, а Олимпиакос така и не успя да застраши сериозно водачеството на противника.

Били Барън бе най-резултатен за успеха на отбора от Милано с 18 точки, 2 борби и 5 асистенции, а Николо Мели добави 10 точки и 5 борби.

За гостите Томас Уолкъп отбеляза 10 точки, 2 борби и 5 асистенции.

В следващия кръг тимът на Олимпиакос ще посрещне Барселона на 7 март в Пирея. Преди това Везенков и съотборниците му ще гостуват на Колосос Родос в неделя в мач от гръцкия шампионат.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова