В Гърция все по-усилено се говори, че звездата на Олимпиакос Александър Везенков ще заиграе в НБА от новия сезон, като дори вече се спекулира и за заплатата, която той може да получава в Сакраменто Кингс. Става дума за от 4.5 до 11.5 млн. долара на сезон. Това е сумата, която "Кралете" са готови са извадят, за да си осигурят баскетболист №1 на Евролигата. 

Вече стана ясно, че от столицата на Калифорния държат изключително много да подсилят състава си с Александър Везенков и по всичко изглежда, че родният баскетболист ще поеме към Лигата на извънземните. 

От Сакраменто вече проведоха няколко разговора с крилото и неговия мениджърски екип. Везенков има откупна клауза, която възлиза на 1.5 млн. долара. "Кралете" са готови да я платят, а основният въпрос сега е дали Саша ще се съгласи на условията, които ще му бъдат предложени. 

Според to.10.gr опциите пред Сакраменто за привличане на българина са две. По-вероятно изглежда той да получи предложение за договор за две години на стойност 9 млн. долара (по 4.5 млн. долара на сезона). По този начин звездата на Олимпиакос ще има време за адаптация, а ако не успее да се наложи, то "кралете" ще могат да си го позволят. 

Другата опция, която се тиражира в САЩ, е доста по-солидна. Тя е свързана с така нареченото "средно ниво на изключение", която в зависимост от бюджета за заплати на всеки клуб може да достигне до 46 млн. долара за 4 години (11.5 млн. на сезона). Това е възможно, ако Сакраменто наистина държи много на Везенков, но така рискува да затрудни сериозно окомплектоването на отбора си, за да може да бъде фактор в Западната конференция. 

Бъдещето на Александър Везенков ще стане ясно след 22 юни, тъй като след тази дата "Кралете" имат право да преговарят с него.