Сакраменто Кингс допусна третата си загуба от началото на новия сезон в НБА, след като отстъпи с 89:107 точки (19:33, 34:26, 15:12, 21:36) в гостуването си на Хюстън Рокетс в зала „Тойота Сентър“ в Тексас. Българският национал Александър Везенков стартира на пейката, като записа общо 10:46 минути на паркета, в които обаче не можа да се разпише, но се отчете с 1 борба, 1 открадната топка и 1 чадър.

MVP на Евролигата за миналия сезон изигра най-слабия си мач до момента в Лигата на извънземните. За първи път от старта на първенството той не успя да вкара кош. Саша направи само три стрелби, като два от тях бяха за три точки.

Снимки: БТА / BTA
19 снимки

Везенков се появи за първи път в игра в средата на първата четвърт, когато при оставащи 6:14 минути, тимът му изоставаше с 8:19, а треньорът Майк Браун завъртя огромна част от състава в търсене на по-добро представяне. Това обаче така и не се случи, а тази първа част завърши при резултат 33:19 за домакините от Хюстън Рокетс.

Везенков бе заменен две минути след началото на втората четвърт, като след нова порция рокади, играта на Сакраменто се подобри и Кралете успяха да спечелят следващите две части.

Така последната четвърт започна при резултат от 71:68 за домакините, а Везенков записа две минути игра в самия край на третата част. В последната част българинът не се появи в игра, а Хюстън показа невероятен баскетбол, като с 36:21 в нея, успя да спечели мача с крайното 107:89.

Малик Монк беше най-резултатен за Сакраменто. Той завърши мача с 18 точки. Харисън Барнс добави 13, а Джавел Макгий наниза 12. Звездана на отбора Домантас Сабонис се отличи с дабъл-дабъл. Литовецът вкара 11 точки и направи 15 борби.

Дилан Бруукс стана най-резултатният играч в мача. Той се отличи с 26 точки и 9 борби за Хюстън Рокетс. Двама души от победителите прилключиха двубоя с дабъл-дабъли. Това са Джабари Смит-джуниър (21 точки и 11 борби) и Фред Ван Флийт (21 точки и 12 асисенции). Алперен Сенгун приключи мача с 15 точки и 9 борби.

По този начин балансът на Сакраменто от началото на сезона вече е 2 победи и 3 загуби, като със същия актив разполага и Хюстън, който влиза в победна серия. Във вторник сутрин от 03:00 часа българско време двата тима отново се изправят един срещу друг в Тексас, като тогава Кингс ще имат възможност да вземат реванш.