Българският баскетболист Александър Везенков е близо до завръщане в Европа и подписването на три или четиригодишен договор с бившия си отбор Олимпиакос, твърди италианското издание sportando.basketball.

Торонто Раптърс официално обяви сделката, при която Александър Везенков стана част от клуба след размяна със Сакраменто Кингс. Вчера се появи информация, че канадският клуб е поканил българския национал на спешни разговори в следващите дни, на които ще бъде дискутирано бъдещето му.

Счита се, че самият Везенков не е доволен от факта, че може да заиграе за Торонто, който беше един от най-слабите отбори в Източната Конференция на НБА. В Гърция вече се появиха информации, че Рапторс искат да информират спортист №1 на България за 2023 г., че планират нов негов трансфер. Офертата от "червените" от атинското предградие Пирея за 10 милиона евро за 3 години.

За да убеди българския национал да се завърне на Стария континент след само един сезон в НБА, предложението на Олимпиакос може да достигне 16 милиона евро за следващите четири години и заради конкуренцията на отбори като Панатинайкос и Анадолу Ефес.

Наскоро агентът на Александър Везенков разкри именно за оферта от другия гръцки гранд.

"Очакват се формалностите", пише Sportando.