Отборът на Олимпиакос започна с успех защитата на титлата си в плейофите на гръцкото първенство. Възпитаниците на Йоргос Барцокас откриха участието си в заключителната фаза от кампанията с категорична победа над Арис с 97:73 (28:12, 25:24, 20:18, 24:19) в мач №1 от четвъртфиналната серия между двата тима в шампионата, проведен в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

Така Олимпиакос повежда с 1-0 победи в дуела преди втория двубой, който ще се състои след само два дни - в събота от 16:00 в Солун.

Лидерът на “червено-белите” Александър Везенков се погрижи да убие мечтите за сензация на бившия си отбор, след като за само 20 минути на терена постигна 23 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 чадър при 7/12 стрелба от игра и 9/9 от наказателната линия.

Представянето на българския национал бе феноменално, тъй като той наниза 15 от точките си в последните шест минути от третата четвърт, когато играта на Арис се намираше в подем и гостите бяха реализирали три поредни тройки за старт на периода. Наказателната акция на Везенков бе напълно достатъчна, за да могат домакините да излязат напред с преднина от 21 точки, като Спортист №1 на България за миналата година получи заслужена почивка в последната част, в която единствено се оформи крайният резултат.

Треньорският щаб на Олимпиакос завъртя целия отбор, като някои от резервите получиха повече игрово време от титулярите на тима. Янулис Ларенцакис се нареди веднага след Везенков при топреализаторите със 17 точки. Тарик Блек се включи силно с 11 точки, а Костас Слукас прибави 10 и 8 асистенции. Иначе, Айзея Кенън не взе участие в срещата за победителите. 

За Арис Джей Ди Ноути бе над всички с 15 точки, докато Василис Кавадас се разписа с още 14.