Трансферът на Александър Везенков в Сакраменто вече е официално потвърден, след като името му се появи в състава на отбора на сайта на НБА. Досега срещу сделката не се появяваше потвърждението "официално", въпреки че отбор и играч се разбраха още на 1 юли, а Везенков изгледа два мача в Лас Вегас от лятната лига с новите си съиграчи, собственика Вивек Ранадиве и треньора Майк Браун.
 
Официално българинът още няма номер в тима, с който вероятно ще бъде обявен при представянето му от Кингс най-късно до понеделник. Самият Везенков обаче разкри, че ще играе с №7, тъй като любимият му номер 14 е зает. 
 
В същото време се появиха и детайли от контракта на Везенков в Сакраменто, като сумите за първите две години от договора са "напълно гарантирани". Според журналиста Майкъл Ското от сайта Hoops българинът ще получи 19 975 609 долара за три години, като така се "влиза" под тавана от 20 милиона, който Сакраменто е имал за играча. За първия сезон Везенков ще вземе 6.34 млн, за втория - 6.66 млн., а за третия - 6.975 млн./Корнер