Баскетболният национал Александър Везенков ще бъде на разположение на старши треньора на Олимпиакос Йоргос Барцокас за утрешното домакинство на Армани Олимпия Милано в Евролигата. Барцокас потвърди новината на пресконференцията преди двубоя в Пирея от 17-ия кръг на най-престижния европейски клубен турнир по баскетбол.

Везенков пропусна последните два мача на гръцкия гранд в Евролигата и местното първенство, но по-рано тази седмица поднови тренировки. „Саша е на разположение. Той взе участие в част от вчерашното занимание, а днес също ще тренира. Ще видим колко игрово време ще получи и колко ще може да играе“, коментира Йоргос Барцокас.

Наставникът на Олимпиакос подчерта, че не може да има никакво подценяване на Армани Олимпия Милано, който заема 14-а позиция във временното класиране в Евролигата с 6 победи и 10 загуби.

„Вярвам в нашия отбор. Основната цел е да печелим, но също е важно и как играем. За нас треньорите това е доста важно“, добави специалистът.

Той оглави вота на генералните мениджъри на отборите в Евролигата за най-добър сред тях към момента с 38.9 процента.

Начело в проучването за най-полезен състезател в Евролигата е Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков с 61.1 процента от гласовете на генералните мениджъри. Той е лидер и при гласуването за играч, който те биха привлекли в отборите си с 27.8 процента.

Автор: Кремена Младенова/БТА