Баскетболистът на Барселона Александър Везенков ще бъде очакван до последно в лагера на българския национален тим. От Барселона не са дали отрицателен отговор на повиквателната за Везенков, така че все още има шанс той да се присъедини към мъжкия ни представителен тим и да вземе участие в първите два мача от световните квалификации.

„Не мога да кажа със сигурност за Везенков. Говорил съм лично с треньора и с него. Не мога да разкрия подробности”, заяви селекционерът на България Любо Минчев.

Първият мач на България в световните квалификации е в петък срещу Финландия. Двубоят е от 19 часа в „Арена Ботевград”. В понеделник тимът ни ще гостува на Исландия във втория си мач о групата.

Минчев обмислял други варианти за натурализирани чужденци

„Съперниците имат същите проблеми, както и ние със съставите си. В последните 10-15 години Фанландия доста дръпна в развитието си. Най-важното ще е добрата атмосфера, себераздаването и желанието. Смятам, че имаме шансове, зависи как ще изиграем мачовете си”, добави старши треньорът на националния тим Любомир Минчев.

„Системата на квалификации е доста различна. За мен е неудобно, както за всеки треньор. Ще се борим до последно”, добави още Минчев.