Американският баскетболист с гръцки паспорт Тайлър Дорси смята, че българинът Александър Везенков категорично заслужава приза за Най-полезен играч в Евролигата, но това не би му гарантирало игрово време в Националната баскетболна асоциация.

Гардът на Фенербахче Дорси добави в интервю пред Gazzetta.gr, че друг от състезателите на Олимпиакос – Томас Уолкъп, който също като него получи гръцко гражданство, би добавил допълнително качество към националния отбор на Гърция по баскетбол за мъже.

Олимпиакос посреща турския Фенербахче в Пирея в първите два мача от четвъртфиналните плейофи в Евролигата за мъже. Двубоите са тази вечер и на 28 април.

„Везенков израства и става все по-добър всяка година. Той играе невероятно този сезон и точно затова Олимпиакос е толкова добър. Но те имат доста класни играчи“, коментира Тайлър Дорси.

„Има много добри баскетболисти в Евролигата, които могат да се състезават в НБА, ако отборите им се доверят и им дадат роля в състава, а не просто да ги имат. Ако Везенков получи шанс и му дадат възможност да играе малка част от ролята, които има в Олимпиакос, тогава мисля, че той ще пасне в НБА“, каза още американският гард./ БТА