Барселона победи Морабанк Андора със 102:65 в среща от 26-ия кръг на испанската Лига Ендеса. За Барселона това е трети успех от последните им 4 срещи в първенството, като единственото поражение дойде в драматичния мач с Реал Мадрид, загубен в последните секунди. Успехът е 17 от началото на кампанията, което им отрежда трето място във временното класиране, дишайки във врата на лидерите от Валенсия и Тенерифе.

Срещата започна силно за Андора, които поведоха с 5:0, но след първите 10 минути Барселона се оттегли с две точки аванс – 20:18. На почивката преднината за „каталунците“ достигна двуцифрено измерение – 43:31.

Третата четвърт отново протече под диктовката на Барса, но те не намалиха оборотите и в последните десет минути буквално разпиляха гостуващия тим на Андора. В четвъртата четвърт успяха да отбележат 39 точки след страхотни стрелби от зоната за три точки и приключиха мача при 102:65.

Най-резултатен за „каталунците“ бе Александър Везенков, който записа впечатляващ двубой. За 28 минути игра българинът се отчете с 18 точки, 5 борби и 2 асистенции. Тайрис Райс и Виктор Клавер записаха по 15 точки, а Наваро завърши с 14.

Гиорги Шермандини бе най-резултатен за Андора със своите 18 точки, но недостатъчни и тимът на Андора записа 12 загуба от началото на кампанията и се намира на 8 място.