Баскетболистите на Барселона загубиха гостуването си на Тенерифе в 17-я кръг на Лига Ендеса с 60:71 точки. Това бе четвърто поражение за каталунците в шампионата, коите заемат четвъртата позиция във временното класиране в Испания.

Българинът Алексадър Везенков имаше ключови изяви в края на първото полувреме на двубоя на Барселона.

Гостите допуснаха изоставане с десет точки в началото на мача и губеха с 15:23 след първата част, но обърнаха до 33:29 точки на почивката.

Александър Везенков реализира 6 точки за малко повече от 6 минути игра до този момент. Националът добави и 2 борби за първото полувреме.

След почивката тимът на Тенерифе успя отново да излезе напред в резултата и след третата част домакините поведоха с 49:43 точки. Каталунците пък така и не успяха да осъществят обрат и загубиха с 60:81 точки.

Везенков добави още 2 точки към актива си и приключи с 8 точки, 2 борби и 1 асистенция при поражението на Барселона, което е второ поредно след загубата от Олимпиакос в Евролигата. 

Най-резултатен за Барселона бе американецът Джъстин Долман с 15 точки и 6 борби, а за Тенерифе с 16 точки и 11 борби най-полезен бе Йоргос Боргис.