Баскетболистът Александър Везенков даде специално интервю за NOVA, в което говори както за потреслия света терористичен акт в Барселона в четвъртък, така и за националния отбор на България и неговия клубен тим Барселона.

"Този месец и половина е най-хубавият в годината до момента. Атмосферата беше прекрасна, а всеки ден беше едно ново изпитание за нас", каза Везенков, доволен от класирането на България за същинската фаза на световните квалификации.

Везенков за Барселона: Шокиран съм, но не се връщам със страх

"Всеки млад баскетболист се стреми да стигне до НБА. Аз съм още на 22 години и искам да се развивам. Да, необходими са ми още сила, бързина и баскетболни качества", коментира още Александър Везенков, който се върна и към първия си сезон с Барселона, който бе много тежък за него.

"Първата година не бях готов. Аз осъзнавам, макар че ми беше тежко, че не съм готов. Лятото след тази година беше много тежко. Бях готов да се върна, за да играя. Но тук искам да благодаря най-вече на баща ми, че не доспусна това, защото искаше да ме накара да се преборя, да се сблъскам с реалността."

Александър Везенков: В националния всеки ден беше ново предизвикателство

Към фотосесията с националнката ни по художествена гимнастика Невяна Владинова това лято Везенков се връща с усмивка. "Тя е изключително момиче и спортистка, като човек е много добра. Да работя с човек като нея беше много приятно. Пожелавам ѝ успех на Световното, което предстои", сподели Александър Везенков.