Торонто Раптърс официално обяви, че освобождава най-добрия ни баскетболист Александър Везенков, с което сложи край на сагата около бъдещето на българина в НБА.

Везенков сега ще влезе при отказалите се доброволно от опцията си да продължат с "динозаврите". Веднъж щом мине през процедурата, която се очаква да трае около 48 часа, той ще бъде свободен да подпише с гръцкия гранд Олимпиакос. Според информациите, той се е съгласил на скъп договор с бившия си отбор.

Кийт Смит от Spotrac предаде, че крилото се е отказало от цялата си заплата за следващия сезон 2024/25 на стойност 6 658 536 долара, за да се насочи към Олимпиакос. Бившият МВП на Евролигата имаше по 5.4 точки и 2.3 борби средно на мач в дебютната си кампания зад Океана с екипа на Сакраменто Кингс. Впоследствие Саша бе трейднат в Торонто, който стана шампион на Лигата през 2019.

Везенков е приел петгодишно предложение от Олимпиакос на стойност 17 млн. евро. Единствената пречка за неговото завръщане в Европа беше договорът с Раптърс. Припомняме, че легендата Георги Глушков - президент на БФ Баскетбол и първият българин, играл в НБА, предупреди Везенков, че евентуално завръщане в Гърция ще е по-скоро грешка за 28-годишния баскетболист. / БГНЕС