Александър Везенков отново демонстрира изключително майсторство на терена. В първия кръг на гръцкото баскетболно първенство, крилото изигра ключова роля за убедителната победа на своя отбор Олимпиакос срещу Лаврио с 93:75 (19:22, 21:21, 29:21, 24:11).

Българинът, който започна като титуляр, се превърна в най-резултатния играч в срещата, отбелязвайки 25 точки. За 20 минути и 20 секунди игрово време, той успя да запише и 9 борби. Освен това, Везенков допринесе и с 2 асистенции за успеха на столичани, затвърждавайки ролята си на ключов играч в състава на Олимпиакос.

Освен Везенков, съществен принос за победата на Олимпиакос имаше и Филип Петрушев, който отбеляза 16 точки. От страна на домакините се отличиха Сам Грифин и Таз Шърман, всеки от които завърши с по 13 точки.

Следващото предизвикателство за Олимпиакос ще бъде домакинският мач срещу Арис, насрочен за 13 октомври 2023 година. Този двубой ще бъде част от втория кръг на гръцкото баскетболно първенство и се очаква да привлече вниманието на много фенове, особено след впечатляващото представяне на отбора в първия кръг.