Александър Везенков си тръгна от Олимпиакос като един от най-великите играчи в историята на гръцкия гранд, той напусна Европа като един от най-добрите играчи на континента и сега влиза в НБА като новобранец, който трябва да докаже, че е част от най-добрите баскетболисти в света. Yahoo Sports обърна сериозно внимание на българския национал, който вече гледа към предстоящата кампания.
 
Изданието посочва, че Везенков е ефективен реализатор, чийто стил на игра е подобен на този, който „кралете“ практикуват. Той постоянно се движи и намира начин да се отвори за своите съотборници.
 
Когато топката е в него, той не се колебае, а просто стреля, като показателите му са почти толкова невероятни, колкото са и удивителните му стрелби при натиск от противниковите играчи. Българинът има 40-процентова успеваемост от тройката, въпреки че 63% от стрелбите му са от зоната за две точки.
 
Бързото му освобождаване е смъртоносно, което е изключително рядко за толкова висок играч. Той може да се отскубне от всяка една част на игрището, няма значение колко добре е охраняван или колко пространство има – всичко, от което се нуждае, е малко свободно място, за да стреля и впоследствие да реализира от тройката.

Отскокът на Везенков също се е подобрил значително. За три сезона в Барселона и първите му два в Олимпиакос той има общо 271 успешни борби, докато само за последната му кампания с гръцкия тим има 274 борби на сметката си. Това определено е област, в която Сакраменто трябва да се подобри през новия сезон, и Везенков със сигурност може да помогне в това начинание.

Александър Везенков изглежда като перфектното попълнение за „кралете“, като генералният мениджър на клуба Монте Макнеър е уверен, че българският баскетболист ще бъде чудесно допълнение към отбора и извън терена, което е изключително важно за всеки един тим.
 
Всичко беше предначертано за Везенков. Първо Бруклин Нетс го избра в Драфта под номер 57 през 2017 г., след което продаде правата му на Кливлънд Кавалиърс. Въпреки страхотното представяне на българина в последните години, талантът му често е поставян под въпрос, заради заеманото от него място в Драфта. Също така съществуват мнения, че не е достатъчно атлетичен, за да играе в лига като НБА.

Въпреки тези негативни мнения, Везенков разви много играта си в Европа и се превърна в звезда на Стария континент. С негова помощ през миналия сезон Олимпиакос достигна до финала в Евролигата, като няколко секунди разделиха тима от спечелването на трофея. В този финален сблъсък Александър Везенков отново показа класата си и се отчете с 29 точки, 9 борби и 4 асистенции.

Също като „кралете“ Везенков мечтае за успехи и е готов да направи следващата крачка в своята кариера.