Най-добрият ни баскетболист в момента Александър Везенков потвърди, че ще участва в Драфта на НБА през този месец. Везенков е в България за кратко преди да замине за САЩ, където подобно на миналата година ще води индивидуална подготовка в Орландо.

Националът коментира, че се надява да бъде избран в Драфта на НБА на 22-и юни, но мислите му са насочени основно към Барселона, където иска да продължи развитието си.

Александър Везенков бе категоричен пред bgbasket.com, че предстои важно лято за него и националния тим на България, защото страната ни трябва да се класира за същинските световни квалификации.

Баскетболистът на Барселона изгледа няколко мача от финалите в държавното пъренство за юноши до 19 години и награди някои от призьорите.

Везенков в България, гледа финалите за юноши

„Доста интересни бяха финалите. Това са младите надежди на България. Трябва да им се даде шанс. Това е бъдещето и мисля, че се получи хубав турнир, и хубав финал. На тези момчета би трябвало да им се даде шанс малко по-рано, защото вече на 19 би трябвало да играеш в някой мъжки отбор”, коментира Александър Везенков.

Любо Минчев: Везенков ще играе за националния отбор

„Говорих с Любо Минчев. Мисля, че се изяснихме. Искам да отида малко до Щатите, за да поработя индивидуално преди националния отбор. Мисля, че имаме достатъчно време да се готвим за тези квалификации. Вече няма въпрос дали ще се класираме, а трябва да се класираме, така че ни предстои важно лято. Ще тренирам в Орландо като миналата година. Трябва да изясним дали ще се присъединя в началото на подготовката или г-н Минчев ще ми даде още 4-5 дни, но това е въпрос на един ден да го изясним. Искам така да направя плана, че всички да са доволни”, заяви Везенков и уточни:

„Ами аз ще си пусна името в драфта на НБА, защото така или иначе ми е последна година. Ще видим, ако дай Боже някой отбор ме избере и ме остави в Европа да се развивам. Те ще гледат отблизо моето развитие, но това е една тема, която ще видим на 23-и юни. До тогава нищо не се знае. Аз съм фокусиран върху Барселона, там искам да остана и да се подобрявам като състезател.”

Любо Минчев обявява до дни националите