Българският национал Димитър Ангелов игра добре за Олимпия Лариса в среща от 20-я кръг на гръцкото първенство, но тимът му не успя да преодолее като гост Маруси и загуби със 69:82.

Ангелов остана 19 минути на паркета и реализира 12 точки за Лариса, от които пет от наказателната линия.

Домакините започнаха срещата силно и мотивирано, с ясната мисъл, че победата ще ги доближи до плейофите. Маруси играе много силно в последните си мачове, и го доказа и срещу Лариса. Двубоят бе равностоен само във втората четвърт, когато гостите дори успяха да стопят пасива си и почти за изравнят резултата. Двата тима се оттеглиха на почивка при 37:35 в полза на Маруси.

През второто полувреме обаче домакините увеличиха оборотите и си възстановиха преднината отново на двуцифрена разлика. Лариса така и не намери отговор на атаките на Маруси и логично отстъпи в резултата.

Джаръд Стивънсън бе най-резултатен за Маруси с 16 точки, Андре Глиниадакис добави 15. За Лариса с 14 точки се отчете Майкъл Кинг.

Следващият мач на Олимпия също ще бъде много труден – гостуване на Арис в Солун на 22 март. Отборът на Митко Ангелов е на десето място във временното класиране, шест кръга преди края на редовния сезон и все още има, макар и теоретични, шансове да попадне в плейофите.