Българският национал Димитър Ангелов и неговият Олимпия Лариса бяха на крачка да поднесат изненадата на кръга в гръцкото баскетболно първенство. Все пак тимът на Ангелов отстъпи като гост на гранда Олимпиакос със 61:65, но причини много главоболия на старши треньора на атиняни Панайотис Янакис. Мачът бе и своеобразно „българско дерби”, тъй като в състава на домакините фигурираше натурализираният ни сънародник Родерик Блекни.

Олимпиакос се опита още от самото начало да си осигури успеха и след серия от 10:0 точки на старта нещата изглеждаха ясни. Добрата игра и правилните ходове от страна на гостите обаче съкратиха разликата още в средата на втората четвърт само до три точки.

След почивката ситуацията бе същата – Олимпиакос взимаше преднина, само за да я пропилее лесно след това. Резервата Костас Василиадис бе в основата на победата за „червено-белите”, като реализира 10 точки в най-важните моменти от срещата. Най-резултатен за домакините бе Марк Джексън, а Род Блекни не се разписа в нито една положителна графа от статистиката. Гардът игра 17 минути, в които пропусна два изстрела от тройката, направи лично нарушение и една грешка, с което вероятно ще засили негативното впечатление у националния селекционер Пини Гершон.

Митко Ангелов помогна на Олимпия Лариса с шест точки и четири борби за 10 минути на паркета. Най-полезен за гостите бе Георгиос Циарас с 20 точки.

Олимпия е на 10-то място във временното класиране, докато Олимпиакос е втори. В събота тимът от Лариса има също толкова непреодолим съперник, като приема у дома шампиона Панатинайкос.