Българският баскетболист Йордан Минчев не игра за турския гранд Фенербахче, който победи със 79:70 (21:17, 23:19, 14:27, 21:7) италианския Милано като гост и се изкачи на трето място в класирането на Евролигата. Фенербахче е с баланс 6-3 след първите девет кръга на редовния сезон, изоставайки с една победа от испанския гранд Реал Мадрид и с две от миналогодишния шампион ЦСКА Москва от Русия.

Баскетболистите на Фенербахче водеха с осем точки разлика на полувремето при 44:36, но домакините от Милано спечелиха третата четвъртина с 27:14, като десет точки в серията отбеляза Джамел Маклийн, а Раким Сандърс се отчете с още седем. Фенербахче пък не направи нищо повече от тройката на Никола Калинич рано в частта.

Прекрасната игра на Милано донесе пет точки преднина на тима преди началото на последната част, в която обаче Фенербахче доминираше изцяло. Костас Слукас отбеляза четири точки при серия от 7:2 в полза на турския отбор, а по-късно гръцкият пойнт гард се разписа и два пъти от линията за наказателен удар. Той беше и най-резултатен в мача с 25 точки, към които добави седем спечелени борби и четири асистенции. Маклийн вкара 22 точки за домакините и спечели осем борби.
Милано е на десето място в класирането с баланс от 4-5. Барселона е с една позиция напред в подреждането на Евролигата и с баланс 4:4, като по-късно днес каталунците гостуват на Галатасарай с Александър Везенков в състава си./БТА