Центърът Крум Дойчинов ще продължи кариерата си в Швеция. 206-сантиметровият баскетболист подписа за една година с шестия от миналия сезон тим на Солна Викингс. 25-годишният Дойчинов игра през миналия сезон с екипа на Балкан Ботевград, а преди това бе част от Черно море. Бившият баскетболист още на ЦСКА и Спартак МВР има мачове и с националната фланелка в различни възрасти.

Солна разчита на способностите на Дойчинов да се бори под коша, както и на играта му в защита. За Балкан той изигра 43 мача миналата година, 31 от тях като титуляр, и средните му показатели бяха 8.4 точки, 5 борби и 1.2 чадъра на мач.

Крум бе смятан за сигурно ново попълнение на кипърския Аполон Лимасол, но се оказа, че ще продължи кариерата си в Швеция.

Миналата година Солна Викингс завърши на шест място в първенството и отпадна на четвъртфинал в плейофите, като силните години на отбора бяха от 2005 до 2009-та, когато неизменно тимът бе минимум на полуфинал.

В Солна през 2007-ма игра и друг българин – Симеон Найденов, който игра полуфинал на шампионата и имаше отлични изяви с екипа на Викингс.