Хърватският баскетболен клуб Сплит представи днес официално новото си попълнение – българския национал Деян Иванов. Освен крилото, отборът презентира още трима нови – Тони Акинс, Игор Сумич и Анте Билобърк.

Треньорът Слободан „Пикси” Суботич изрази задоволството си и коментира с оптимизъм: „Иванов отскоро е при нас, но от пръв поглед се вижда, че е интелигентно момче, което бързо схваща всичко. Вече дори мога да заявя, че е българското копие на Стипанович, но дори разполага с по-добра стрелба.” Андрия Стипанович е голямата надежда на КК Сплит, като игра на позицията тежко крило/център.

Кosarka.hr пише, че в Хърватия са останали изненадани колко добре Деян Иванов се справя с техния език и коментират, че той ще се адаптира много бързо към отбора на КК Сплит.

Деян Иванов подписа със Сплит преди три седмици, а преди няколко дни се присъедини към лагера на хърватския тим. Миналия сезон той бе играч на Каха Сан Фернандо в Испания, а в края на годината игра и в друг испански отбора – Драк Инка. Юношата на Черно море има опит и в руското първенство, тъй като преди време игра за Автодор.