„Желанието да напусна Кахасол е изцяло мое”, сподели пред Гонг баскетболният национал Калоян Иванов, който прекрати договора си с досегашния си испански клуб.

„Срещнах се с треньора преди два дни, с главния мениджър. Попитах как ще стоят нещата за догодина и треньорът каза, че ме е взел в отбора за тази работа, която му свърших тази година. Много са доволни от това, което съм направил, но просто смята, че това ще бъде моята роля в отбора, която беше и тази година. Поговорих с него. Казах му, че аз не съм много доволен от ролята, която съм изиграл в отбора тази година и ако може да ми позволят да разтрогна договора си и да си търся нов отбор. Съгласиха се и казаха, че няма да има никакъв проблем от тяхна страна, защото все пак е по-добре да имаш състезател, който е доволен от отбора, отколкото човек, който не желае да стои там. Така се разбрахме в крайна сметка. Нямаше никакви пререкания и всичко мина добре”, коментира още Калоян Иванов на път за България.

Колкото до бъдещето му, Иванов заяви: „Обсъждали сме темата за догодина с мениджъра ми. Нямам представа още в кой отбор ще играя. Досега не съм получил конкретна оферта, но все пак има още доста време. Надявам се да си свършат работата мениджърите и всичко да е наред.”

На темата за националния тим Калоян Иванов каза: „Тази година почивката е малко повече от миналата година. Смятам, че ще успея да се възстановя. Все пак след 15 дни стават 12 месеца на тренировки без почивка и смятам, че в този месец и половина ще успея да се възстановя, както аз, така и брат ми. Естествено ще се постараем да не излизаме от форма, за да сме готови за националния отбор, за да не ни е толкова трудно. Надявам се всичко да мине и там добре, и наистина тази година да покажем на какво сме способни и като отбор, и като индивидуалности.”